> Nieuws

Nieuws

Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".
Landelijk nieuws

Ruim 25.000 werkenden die 45 jaar of ouder zijn, kunnen zich aanmelden voor een Ontwikkeladvies. Met dit persoonlijke loopbaanadvies krijgen ze een beeld van hun situatie op de arbeidsmarkt. Vervolgens kunnen ze met een loopbaancoach bepalen welke stappen ze kunnen nemen om gezond en werkend de pensioenleeftijd te bereiken.

07-12-2017 | Lees meer
Omslag magazine jongvolwassenentop
Landelijk nieuws

Gemeenten, Rijk en maatschappelijke partijen in de zorg, het onderwijs en het bedrijfsleven gaan samen jongeren die minder zelfredzaam zijn, ondersteunen in hun weg naar onderwijs, werk, passende huisvesting en een toereikend inkomen. Daarvoor ondertekenden zij een manifest tijdens de Jongvolwassenentop. Deze week verscheen het magazine dat een impressie geeft van die top.

14-12-2017 | Lees meer
Vereniging gehandicaptenzorg nederland
Landelijk nieuws

De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) is gestart met het opzetten van de nieuwe functie WoonHulp, waarbij mensen met een arbeidsbeperking geschoold worden om in de ouderenzorg te werken. Met behulp van Praktijkverklaringen is het mogelijk om geschoold te worden voor de werkzaamheden, die onder andere kunnen bestaan uit tafeldekken, koken, helpen bij het eten en als gastvrouw dienen op een afdeling. 

12-12-2017 | Lees meer
UWV werken aan perspectief
Landelijk nieuws

Een scholingsvoucher voor werkzoekende vanuit de langdurige zorg is een tijdelijke subsidie. Deze subsidie loopt tot uiterlijk 31 december 2017. Na 31 december2017 is het dus niet meer mogelijk om de scholingsvoucher langdurige zorg aan te vragen.

11-12-2017 | Lees meer
MBO Raad
Landelijk nieuws

Opnieuw openden vandaag verschillende media met nieuws over tekorten op de arbeidsmarkt. Aanleiding: het vandaag gelanceerde ROA-rapport ‘De arbeidsmarkt naar opleiding en beroep tot 2022’. Ton Heerts, voorzitter MBO Raad: “De dagelijkse aandacht in de media voor arbeidsmarktvraagstukken onderstreept het belang van een breed nationaal pact van onderwijs, werkgevers in de verschillende sectoren en de overheid.

06-12-2017 | Lees meer

Pagina's