> Nieuws

Nieuws

Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".
Regionaal nieuws
Leerwerkloket: Leerwerkloket Zuid-Holland Centraal

De Walk &Talk verhuist

De succesvolle gratis netwerkbijeenkomst “Walk and Talk” voor (anders) werkzoekenden gaat verhuizen naar de laatste dinsdag van de maand. Schrijf het op in jouw agenda. De eerst volgende bijeenkomst is op 25 februari van 9.30 tot 11.30 uur.

Iedereen die op zoek is naar (ander) werk, is van harte welkom bij de Walk&Talk Zoetermeer in het Forum. Tijdens deze maandelijkse bijeenkomsten bieden wij je de kans om persoonlijke adviezen, tips and tricks te krijgen van professionals en mede werkzoekenden. Samen sta je sterk.

04-02-2020 | Lees meer
Regionaal nieuws
Leerwerkloket: Leerwerkloket Haaglanden, Leerwerkloket Zuid-Holland Centraal

Op zoek naar werk? Dit zijn de kansrijkste beroepen van 2020

Wat hebben een applicatiebeheerder, een tandartsassistent en een fietskoerier met elkaar gemeen? Ze hebben allemaal een beroep dat bij de ‘hottest jobs’ van 2020 hoort, een lijst met de 27 kansrijkste functies, samengesteld door Randstad Groep Nederland. ,,Deze arbeidsmarkt biedt grote mogelijkheden voor de werknemer.’

04-02-2020 | Lees meer
Landelijk nieuws

Leren stopt niet na het behalen van een diploma. Ook werkenden en werkzoekenden moeten zich een leven lang ontwikkelen. Dat is de kern van de positionpaper ‘De kracht van praktijkleren in het mbo’. Ministers Ingrid van Engelshoven van OCW en Wouter Koolmees van SZW ontvingen vandaag de eerste exemplaren.

31-01-2020 | Lees meer
Landelijk nieuws

De MBO Raad beschouwt het rapport van de commissie-Borstlap over de toekomst van de arbeidsmarkt als inspirerend voor het beroepsonderwijs. Frank van Hout, waarnemend voorzitter: “De aandacht in het rapport voor de continue ontwikkeling van de beroepsbevolking is een keiharde bevestiging van de opdracht aan het onderwijs. Het mbo heeft een belangrijke rol in leven lang ontwikkelen.”

27-01-2020 | Lees meer
Landelijk nieuws

De kern van het eindrapport van de Commissie Regulering van Werk (Commissie Borstlap) is kraakhelder: Ons verdienvermogen staat op het spel. We moeten in Nederland de bakens verzetten. Als de wereld verandert moeten de regels rondom werk ook veranderen een aansluiten bij de toekomstige behoefte en omstandigheden. Een leven lang ontwikkelen is in deze veranderende wereld een noodzaak. Het is dan ook niet voor niets dat één van de vijf bouwstenen voor een herontwerp luidt: stel alle werkenden in staat zich te ontwikkelen en te (blijven) leren. Hierdoor worden mensen, in welke contract vorm ook, weerbaarder.

27-01-2020 | Lees meer

Pagina's