> Scholingsmogelijkheden voor werkzoekende 50-plusser

Scholingsmogelijkheden voor werkzoekende 50-plusser

UWV verzorgt voor 50-plussers die drie maanden geen werk hebben en gebruik maken van een WW-uitkering een training om hen te ondersteunen bij het vinden van een plek op de arbeidsmarkt. Ook kan deze groep gebruik maken van een individuele scholingsvoucher van duizend euro (inclusief btw). Spelregels scholingsvoucher
Werkzoekende 50-plussers kunnen de scholingsvoucher zelf aanvragen. Voor het aanvragen van een scholingsvoucher gelden een aantal spelregels. De subsidie van maximaal duizend euro is bedoeld voor een opleiding of cursus die 50-plussers helpt een nieuwe baan te vinden. De voucher kan ook worden aangevraagd voor een ervaringscertificaat of voor een cursus om ondernemersvaardigheden op te doen. Het traject mag niet langer duren dan een jaar.

Financiële voordelen werkgevers

Voor werkgevers die werkzoekende 50-plussers in dienst nemen, gelden diverse  voordelen. Zo is er een mobiliteitsbonus voor de werkgever. Hij hoeft minder premies te betalen en dat kan oplopen tot zevenduizend euro per jaar. In een aantal gevallen kan de werkgever gebruik maken van de compensatieregeling. Een zieke werknemer krijgt dan via een ziektewetuitkering van het UWV het loon doorbetaald. Het UWV heeft de voor- en nadelen van het in dienst nemen van werkloze 50-plussers op een rijtje gezet. Deze informatie is beschikbaar via www.argumentenkaart50plus.nl.