> Wandelcoaching in Brabant

Wandelcoaching in Brabant

wandelcoaching in het bos

September was de maand van Leren en Werken; een maand waarin de Leerwerkloketten extra activiteiten organiseren. De vijf Brabantse Leerwerkloketten organiseerden er gezamenlijk zo’n twintig. Eén van de terugkerende activiteiten was het voeren van loopbaanadviesgesprekken tijdens een nazomerse boswandeling.

Jitske Schaaf wandelde op 24 september als werkzoekende met een adviseur van het Leerwerkloket door de bossen rondom Waalre: “Ik wil heel graag weten wat mijn talenten en vaardigheden zijn. Ik stoeide daarmee en begreep niet waarom ik geen voldoening haalde uit mijn werk als projectmanagement ondersteuner. Ik ben mij nu aan het oriënteren op mijn toekomst want ik wil een andere baan en zo las ik over deze wandelsessies.” 

Open en vertrouwd

De wandelingen zijn in tijden van corona uit nood ontstaan, maar blijken bij Jitske precies de juiste snaar te raken: “Ik was als werkzoekende altijd een beetje op mijn qui-vive wanneer ik een afspraak had met een adviseur op bijvoorbeeld een UWV kantoor. Alle formaliteiten die eraan voorafgaan. Aanmelden bij de receptie, een dossier bijhouden, en ook wel een beetje schaamte dat ik geen baan had. Dat maakt zo’n gesprek er niet makkelijker op. Dit valt tijdens de wandelcoaching helemaal weg. Je spreekt af in een bos en je doet iets dat je normaal alleen met een vriend, geliefde of familie doet. Dat één op één contact met een adviseur van het Leerwerkloket voelt heel prettig. Daardoor ontstaat er wederzijds direct een heel andere sfeer. Een sfeer van verbinding. Heel open en vertrouwd. Omdat ik best onzeker ben, werkt dat voor mij heel goed.”.

Wandelen zet je aan het denken

De wandelsessies worden een vast onderdeel van de dienstverlening van de vijf Brabantse Leerwerkloketten. Het blijkt een goede methode waarmee je snel tot de kern van de zaak komt. Deelnemers voelen zich vrijer om te praten en zijn beter in staat om na te denken over hun intrinsieke drijfveren. Jitske Schaaf zegt daarover: “De combinatie van de juiste vragen en de juiste omgeving zette mij echt aan het denken. Mijn skills en interesses kan ik daardoor beter verwoorden in mijn cv. Vooral mijn creativiteit. Ook na de coaching heb ik nog goede tips over gratis scholingsregelingen en online cursussen gekregen via de mail. Ik weet nu dat ik bij het Leerwerkloket terecht kan als ik bijvoorbeeld scholingsadvies nodig heb.”

Woon je in Brabant en wil je ook wel eens loopbaanadvies in de buitenlucht? Neem dan contact op met het Leerwerkloket bij jou in de buurt.