> OOM award voor meest actieve scholingsbedrijf

OOM award voor meest actieve scholingsbedrijf

Metalen brug over het water

Van de 2300 metaalbewerkingsbedrijven in de provincie Zuid-Holland zijn er 3 genomineerd voor de OOM-Award 2016. De OOM-Award is de prijs voor het meest actieve scholingsbedrijf in Zuid-Holland. Winnaars van de OOM-Award zijn een voorbeeld voor de sector als het gaat om de opleiding en ontwikkeling van medewerkers en de begeleiding van leerlingen. De uitreiking is 30 september in Hoek van Holland.

De drie genomineerde bedrijven zijn: Dijkstaal BV uit Maassluis, Mechanisatiecentrum Flakkee uit Stad aan ‘t Haringvliet en Van der Ende Pompen uit Maasdijk. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de jaarvergadering van het district Zuid-Holland van de Koninklijke Metaalunie op 30 september in Hoek van Holland.

Cursussen bijscholing en communicatie

De genomineerden zijn geselecteerd op basis van de investering in opleiding en ontwikkeling die zij in 2015 hebben gedaan en het aantal stagiairs en leerlingen dat zij succesvol hebben begeleid. De selectie gebeurde door de regiomanagers van OOM; Maarten van het Schip en Pieter Langeveld, die allebei actief zijn in Zuid-Holland. Pieter Langeveld: ‘Wat opviel, toen we al die cijfers bekeken? Er is een groep van bedrijven die steeds terugkomen in de top van de meest scholingsactieve bedrijven in de regio. Opvallend dit jaar was de grote toename van het aantal bijscholingscursussen voor praktijkopleiders. Ook cursussen op gebied van communicatie en samenwerking werden vaker aangevraagd; competenties die steeds belangrijker worden gevonden.’

‘Kroon op ons opleidingsbeleid’

Dat de drie bedrijven trots zijn op hun nominatie blijkt wel uit de reactie van Jan van Dijk, directeur van Dijkstaal: ‘Super dat we genomineerd zijn! Een kroon op ons opleidingsbeleid, waarvoor mijn dochter en mede-eigenaar Lisette zich enorm heeft ingespannen. En bovenal een eerbetoon aan onze medewerkers. Zij begrijpen dat opleiding toegevoegde waarde geeft, waarmee je je als bedrijf in de markt kunt handhaven. We investeren graag in hun opleiding, want personeel is ons kostbaarste bezit.’

Alle genomineerde bedrijven worden binnenkort bezocht door een vakjury, bestaande uit Jos Voets, directeur van Voets Tractoren en winnaar van de OOM-Award 2015, José Leenders, bestuurslid van OOM en eigenaar van Klift Metaalbewerking en Laura van Zuilen, directeur van Vape BV en lid van het districtsbestuur Zuid-Holland van de Koninklijke Metaalunie. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de jaarvergadering van district Zuid-Holland van de Metaalunie op 30 september, die zal plaatsvinden in Hoek van Holland.

In Zuid-Holland zijn zo’n 2300 metaalbedrijven actief. Sinds 2013 kiest OOM daaruit jaarlijks het beste leerbedrijf; een bedrijf dat een voorbeeld is voor de sector als het gaat om de opleiding en ontwikkeling van medewerkers en de begeleiding van leerlingen. Voor de OOM-Award 2016 zijn inmiddels drie bedrijven genomineerd, Dijkstaal BV uit Maassluis, Mechanisatiecentrum Flakkee uit Stad aan ‘t Haringvliet en Van der Ende Pompen uit Maasdijk. Zij maken kans op de titel van meest actieve scholingsbedrijf van Zuid-Holland en op een bedrag van € 5000,- om te investeren in scholing en opleiding in het bedrijf. De Award is nu nog een regionale prijs maar Michiel Revet van OOM hoopt er in de toekomst een landelijke prijsuitreiking van te maken.

OOM

OOM is het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds van en voor 145.000 werknemers en 14.000 werkgevers in de Metaalbewerking. OOM streeft naar goed opgeleid personeel in de metaalbewerking, voldoende instroom van vakmensen en een aantrekkelijk imago van de sector. Daarom geeft het onder andere voorlichting en advies over scholing en draagt het bij in de kosten daarvan. Dit gebeurt op basis van CAO-afspraken die zijn gemaakt door sociale partners in de sector.

Categorieën: