> Taalaanbieder Echt Nederlands sluit aan bij landelijk Taalakkoord

Taalaanbieder Echt Nederlands sluit aan bij landelijk Taalakkoord

Datum: 
maandag, 8 juli, 2019 tot maandag, 9 september, 2019
Tijd: 
15:00
Locatie: 
Echt Nederlands, Den Haag.

Op maandag 8 juli jl. vond de uitreiking plaats van het certificaat 'Taalakkoord' aan taalaanbieder Echt Nederlands. De directie, Emad en Rachida Ben Moussa, van Echt Nederlands ontving uit handen van Peter Ouwens Nagell, projectleider Leerwerkloket Haaglanden, het certficaat als bewijs van deelname aan het landelijke Taalakkoord. De deelnemers aan het landelijke taalakkoord hebben als doel om laaggeletterheid in de regio tegen te gaan.

Maar liefst anderhalf miljoen Nederlanders hebben moeite met communiceren in het Nederlands. De gevolgen van deze taalachterstand zijn groot. Zowel in de privésituatie als op de werkvloer. En ongeveer de helft van deze Nederlanders heeft een baan. De partners aangesloten bij het Taalakkoord, zien elke dag hoe belangrijk de beheersing van het Nederlands is voor het werk en het meedoen in de samenleving. Daarom zetten zij zich in voor taal op de werkvloer. Zo kunnen werknemers met een taalachterstand productiever, gezonder, veiliger en met meer plezier werken en bovendien actiever meedoen in de samenleving. Taal is de motor, in welke sector je ook werkt. Taal helpt mensen vooruit.

Mocht u geinteresseerd zijn om ook aan te sluiten bij het Taalakkoord of als werkgever informatie willen over taaltrainingen voor uw medewerkers, neemt u contact op met het leerwerkloket Haaglanden: https://www.lerenenwerken.nl/leerwerkloketten/leerwerkloket-haaglanden. Een van de adviseurs kan met u in gesprek over uw vraag en wat de mogelijkheden zijn.

Voor meer informatie over het Taalakkoord zie: https://www.taalakkoord.nl