> Week van de arbeid in Den Haag

Week van de arbeid in Den Haag

Bijna 50.000 mensen in Den Haag hebben op dit moment geen werk. Dat zijn er 50.000 te veel. Het is soms lastig om werk te vinden en motivatie te houden om werk te blijven zoeken. De organisatoren van de Week van de arbeid willen laten zien dat er toch volop kansen voor werkzoekenden zijn in de stad. En dat er kansen zijn voor werkgevers, die op zoek zijn naar goede kandidaten. Tijdens de Week van de arbeid is zichtbaar hoe zij dit kunnen bereiken én hoe ze hun maatschappelijke rol kunnen pakken.

Rode bus door de stad

Tijdens de Week van de arbeid rijdt een rode bus, een dubbeldekker, langs verschillende locaties in de stad. In de bus ontmoeten werkgevers en werkzoekenden elkaar via ‘speedmeets’, korte kennismakingsgesprekken. De bus stopt bij initiatieven in de stad om werkgevers te inspireren, zoals bij het Sollicitatiecentrum van het Werkgeversservicepunt. Vanuit het Sollicitatiecentrum begeleiden en helpen accountmanagers werkzoekenden bij het vinden van een baan.

Reporters

Een razende reporter reist de hele week mee in de bus om verslag te doen van alle activiteiten. Daarnaast bloggen en vloggen jonge Boost Your Future-reporters in aanloop naar het carrière-evenement Boost Your Future. Deze jongeren doen hiermee extra werkervaring op en krijgen onder meer trainingen over presenteren en schrijven.

Programma

Elke dag staat een thema centraal. Lees hier meer over

Sollicitatiecentrum geopend

VWethouder Baldewsing heeft als aftrap van deze week van de arbeid het sollicitatiecentrum geopend op de Binckhorstlaan bij het WGS gemeente Den Haag.

In bijgaand filmpje stellen wij ons voor: Team LeerWerk Makelaar Den Haag. Wij helpen sinds januari 2016 jongeren bij het vinden van een BBL ( Beroepsbegeleide Leerweg) leerwerkplek. Dat houdt in dat zij 1 dag per week een opleiding volgen en 32 uur per week werken. Wij doen dat met twee enthousiaste accountmanagers, drie toegewijde coaches en een administratieve medewerker die adviseert over mogelijke subsidies waar werkgevers gebruik van kunnen maken. We werken voor de gemeente Den Haag en het ROC Mondriaan.